Vladimir Putin

Glavna urednica televizije "Raša tudej"

"Putin se neće kandidovati za još jedan mandat"

Glavna urednica MIA "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan objavila je na svom nalogu na društvenim mrežama, da se predsjednik Rusije Vladimir Putin neće kandidovati za treći mandat.

"Za one koji su se pitali da li će se šef kandidovati za još jedan predsjednički mandat – neće", napisala je Simonjanova na svom nalogu na Telegramu.

Putin je tokom današnje godišnje konferencije za novinare, između ostalog rekao da bi njegova nova kandidatura za predsjednike Rusije podrazumjevala izmjenu Ustava, dok on smatra  da Ustav ne treba mijenjati, prenosi Sputnjik.

On je takođe podsjetio da su se ranije promjene Ustava ticale broja mandata.

"Što se tiče mandata, da se izbaci ograničenje ’zaredom‘. Evo, vaš pokorni sluga je odslužio dva mandata zaredom, a onda otišao sa te dužnosti i imao ustavno pravo da se vrati na dužnost predsjednika zato što to više nije bilo dva mandata zaredom. Ali to zbunjuje neke naše politikologe i društvene aktiviste i vjerovatno bi se ono (ograničenje) moglo ukloniti", naveo je ruski predsjednik.

U toku je Putinova velika godišnja konferencija za novinare. Ruski predsednik odgovara na pitanja o socijalno-ekonomskoj situaciji, energetici, spoljnoj politici (odnosima sa SAD, Ukrajinom, Evropskom unijom), kao i regionalnim problemima.

Ruski predsednik Vladimir Putin na godišnjoj konferenciji za štampu odgovara na pitanja skoro dve hiljade novinara iz cijelog svijeta. Dominirala su domaća pitanja, ali i Tramp, Ukrajina, gas...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.