Francuska: Vozač kamiona iz Rumunije kažnjen sa, 2,2 miliona eura zbog prevoza duvana
Zaplijenjene cigarete

Francuska: Vozač kamiona iz Rumunije kažnjen sa, 2,2 miliona eura zbog prevoza duvana

Francuske vlasti naložile su rumunskom vozaču da plati 2,2 miliona eura kazne, jer je uhvaćen sa više od pet tona duvana čije porijeklo nije mogao da dokaže.

Rumun je zaustavljen na sjeveru Francuske, a istragom je ustanovljeno da nije prvi put da prevozi ovakav tovar.

Prethodno, prebacio je oko dvije tone duvana u Veliku Britaniju.

Kako je rekao policicajcima, za prevoz duvana trebalo je dobije 8.000 eura, kao i da tovar potiče iz "jednog skladišta u Belgiji", prenosi Rts.

Predstavnici carine su od sudije zatražili da Rumuna kazne sa 2,2 miliona eura globe, koliko navodno vrijedi zaplijenjeni duvan. Tužilaštvo je, pak, zatražilo kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Sud je sve te zahtjeve prihvatio, pa je Rumun kažnjen jednogodišnjim zatvorom, zaplijenjena mu je imovina i treba da plati kaznu od 2,2 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.