Otvorena dionica auto-puta
Aleksandar Vučić

Vučić: Za tačno dvije godine ići ćemo do Požege auto-putem

Otvorena dionica auto-puta "Miloš Veliki", od Surčina do Obrenovca(VIDEO)

Otvorena je dionica auto-puta "Miloš Veliki", od Surčina do Obrenovca, a otvaranju je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dionica je duga 17,6 kilometara i povezaće auto-putem cio potez od Beograda do Čačka od 120 kilometara.

Završetkom i tog dijela autoputa "Miloš Veliki" od Beograda do Čačka će moći da se stigne za oko sat vremena.

"Kineski inženjeri su ovo fantastično odradili", rekao je Vučić i dodao da je od kineskog izvođača radova dobio obećanje da će do Požege put biti gotov za dvije godine pa više neće morati kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru.

"Za tačno dvije godine ići ćemo do Požege auto-putem, nema više mučenja kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru, Lučani će da procvjetaju, a Čačak postaje centar svijeta", kazao je Aleksandar Vučić tom prilikom.

"Za sve to imamo novac, a i povoljne kredite koje dobijemo sa kineske strane otplaćujemo na vrijeme. Zato nemamo porast javnog duga kao neke zemlje u okruženju. Strukturne reforme su nešto što moramo da preduzmemo, kako bismo bili po stopi rasta prvi u Evropi", rekao je Vučić.

Novi auto-put ima ukupno 12 mostovskih konstrukcija, raspona od 11 do 1.581 metra, kao i dvije velike petlje Surčin i Obrenovac. Najveći most kod Obrenovca dužine 1.581 metar i širine 29 metara, na ušću Kolubare u Savu, urađen je sa 27 stubova i 33 raspona, a ugrađeno je 88.000 kubika betona i više od 11.500 tona aramature. Takođe, u trasu auto-puta od Surčina do Obrenovca ugrađeno je više od 2,7 miliona kubika pijeska i oko 190.000 tona asfalta.

"Za sve to imamo novac, dobijemo povoljne kredite od Kineza i otplaćujemo ih bez problema", istakao je predsjednik Srbije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.