Migranta pronašli ispod haube automobila

Migranta pronašli ispod haube automobila

U ponedeljak je mađarska policija privela ukupno 84 migranta koji su se ilegalno našli na teritoriji zemlje, dok je kod ograde spriječila 63 osobe da pređu žičanu barijeru.

Jednog od migranata su mađarski policajci na graničnom prelazu Reske pronašli u prostoru automobila turskih registarskih tablica.

Protiv vozača automobila u kom je pronađen migrant pokrenut je krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.

Policajci Županije Čongrad su kod naselja Hercegsanto, Šarhat, Baja i na željezničkoj stanici Kelebija juče priveli ukupno 80 ilegalaca. Među njima, najviše je bilo Sirijaca, Iračana, Palestinaca i turskih državljana.

U skladu sa mađarskim zakonom, policija je sprovela ilegalne migrante u prihvatne centre za azilante u blizini graničnih prelaza Tompa-Kelebija i Reske-Horgoš na mađarsko-srpskoj granici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.