Božović: Premijer javno legitimisao devastaciju Tivta
Božović

Božović: Premijer javno legitimisao devastaciju Tivta

Građani Tivta su se juče uvjerili da državna vlast predvođena premijerom Duškom Markovićem svesrdno podržava devastaciju Tivta, uz čestitke Siniši Kusovcu, koji je u godini dana mandata oštetio budžet opštine za preko deset miliona eura, saopštavaju iz Crnogorske komentarišući izjave premijera prikilom jučerašnje posjete Tivtu.

Kako ističu u Crnogorskoj, jasno je da je Demokratska partija socijalista sa svojim satelitima pošast koja ne samo da razara institucije sistema na državnom nivou, nego je i najveći neprijatelj održivog razvoja Tivta.

"Premijer čestita na bahatom i rasipničkom upravljanju, odobrava konstantno nezakonito partijsko zapošljavanje kojim je broj zaposlenih u organima lokalne uprave udvostručen za vrijeme moratorijuma na zapošljavanje u javnom sektoru, koji je upravo on uveo. Iščuđava se 'malom' broju zaposlenih u JU Muzej i galerija, iako je i tu pola zaposlenih realno višak, ustanovi koja je bez ikakve racionalne potrebe izdvojena iz Centra za kulturu. Došao je da nas lično uvjeri kako će davanje u zakup aerodroma donijeti prosperitet neslućenih razmjera, dok istovremeno više od iznosa koji će prihodovati koncesijom za aerodrome 'usipa u rupu bez dna' zvanu Montenegro Airlines, omču oko vrata budžeta Crne Gore godinama unazad", naveo je Goran Božović, predsjednik OO Crnogorske Tivat i član Predsjedništva Crnogorske.

Iz Crnogorske poručuju da je vrhunac groteske, "lopatanje" na mjestu gdje je predviđena izgradnja jednog od tri kružna toka, isključivo novcem građana Tivta.

Iz te partije su zapitali lokalne čelnike da li su se "pohvalili" premijeru kako su stručnim radom na izgradnji kružnog toka prekinuli 35-kilovoltni kabl i da je zbog toga cijeli grad bio bez struje više od tri sata, a oštećena je i vodovodna cijev.

U Crnogorskoj se pitaju da li je za premijera Crne Gore jedini kriterijum uspješnosti rada neke opštine sama činjenica da ne traže sredstva od države.

"Gospodine Markoviću, to što ste Vi zadovoljni Opštinom Tivat jer Vam ne traži novac, te je zato predstavljate kao primjer drugim opštinama, možete servirati u sredinama koje su samostalno neodržive i koje držite u zavisnički položaj ucjenjujući ih milostinjom, koja isključivo zavisi od Vaše dobre volje. I to što se ovdje ponešto radi, za razliku od većine gradova Crne Gore koje ste doveli na rub propasti, sigurno nije zasluga ovih kojima Vi čestitate, jer oni pod izgovorom 'rada u najboljem interesu grada' nanose štetu na tako kreativne načine kojih se ni neprijatelj ne bi dosjetio. Jeste li pitali Kusovca kako je kao doktor ekonomskih nauka izgubio dva miliona eura iz budžeta Opštine Tivat stečajem Atlas banke? Jeste li ga pitali zašto je uzeo kredit od 1,5 miliona eura za izgradnju kružnih tokova kad nema finansijskih dubioza? Jeste li ga pitali kad će isplatiti milionske iznose sudskih odšteta za bespravno uzurpiranu zemlju na kojoj je izgrađeno Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, i kakva je sudbina tog višemilionskog projekta koji ni nakon tri godine od puštanja u rad ne funkcioniše kako treba? Kada će asfaltirati mjesecima raskopanu magistralu i ulice na Seljanovu i zašto opština Tivat kao teritorijalno najmanja opština u Crnoj Gori ima organa uprave koliko i Glavni grad. Mada, on vodi računa o razvoju i javnoj potrošnji ovog grada taman koliko i Vi na nivou Crne Gore, a to ćemo brzo promijeniti, prvo u Tivtu, a onda i u cijeloj našoj domovini", zaključio je Božović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.