LP: Ubistvo Lekovića napad na građane i čitavu naciju
LP

LP: Ubistvo Lekovića napad na građane i čitavu naciju

Ubistvo policajca Milutina Lekovića na dužnosti stravičan je šok za sve građane i za Crnu Goru. Nedopustivo i drsko zločinačko ponašanje počinalaca mora biti kažnjeno najoštrijim sankcijama koje će pokazati da je Crna Gora država kojom vladaju zakoni i koja ima odnos poštovanja prema ljudima koji branje njenu sigurnost, čuvaju njene granice i njene građane, spremni da polože i svoj život za taj plemeniti cilj, kazali su iz Liberalne partije.

"Crnogorsko zakonodavstvo mora se hitno reformisati i ovakvo svirepo postupanje okarakterisati kao najteže kriminalno djelo  za koje će propisati kazne koje su svojstvene državama zapadne Evrope i SAD u kojima je napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti jednak napadu na državu i na čitavu naciju", saopšteno e iz LP-a.

Iz ove partije navode da ovaj zločin ne smije ostati bez traga u daljem odnosu države prema onima koji gotovo terorističkim radnjama urušavaju sigurnost građana, bezbijednost granica Crne Gore i živote onih koji nas štite.

Dodajući da isto tako, nadležni u crnogorskoj policiji moraju osnaživati sigurnost policijskih službenika na radnom mjestu uz striktnije poštovanje procedura, jasno propisane protokole ponašanja i opreznost službenika u čuvanju granica i lica koja ih ugrožavaju, kako više nikada nijedan život ne bi bio doveden u pitanje niti bilo koje lice moglo da svojim ponašanjem ugroziti kako policijske službenike tako i granice i slobodno se naoružan kreće po Crnoj Gori.

"Liberalna partija izražava najiskrenije saučešće porodici i dubok pijetet prema poginulom Milutinu Lekoviću koji je danas tragični heroj Crne Gore", poručili su iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.