Kolić: Opozicija diktira tempo
Dženan Kolić, foto: DCG

Kolić: Opozicija diktira tempo

Poslanik Demokratske Crne Gore Dženan Kolić poručio je Demokratskoj partiji socijalista da ovog puta opozicija diktira tempo, te da će biti i Odbora, i tehničke vlade, i rada na stvaranju uslova za prve slobodne i poštene izbore. Dodao je I da će DPS prije svega, povući “sramni Zakon o slobodi vjeroispovijesti”.

Kolić tvrdi da je DPS uradio sve kako bi blokirali rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

“Kako nijesu imali odgovor na 200 rješenja Demokrata i 16 zakonskih projekata, posegli su za starom ideološkom mantrom na osnovu koje 30 godina vladaju, svađaju i unose razdor i nemir među braćom svih vjera i nacija”, navodi se u saopštenju.

“Krajnje je žalosno da se jedan mladi čovjek poput Nikole Rakočevića služi neistinama i jeftinim manipulacijama u koje ni sam ne vjeruje”, kaže Kolić.

On dodaje das u iz DPS-a hrabrili jedni druge da neće prihvatiti Briselski plan, “pa ste ga prihvatili do poslednjeg znaka interpunkcije”.

“Hrabrio je Milo Duška, a Duško Mila da neće biti sveobuhvatne izborne reforme do posle Kongresa, hrabrili ste se međusobno da ćete u Odboru raditi bez pravila i u partijskim radnim grupama, pa ste sve ovo pogazili i pognute glave prihvatili sve ono što su tražile Demokrate i međunarodna zajednica”, navodi Kolić.

On navodi da će I hrabrenja za to da neće povući Zakon, da neće biti Odbora i tehničke Vlade, biti uzaludna.

"Stoga, budite sigurni da će biti i Odbora, i tehničke vlade, i rada na stvaranju uslova za prve slobodne i poštene izbore. A prije svega toga ćete, naravno, povući sramni Zakon o slobodi vjeroispovijesti. Ovog puta opozicija diktira tempo. I samo nam na kraju nemojte reći da je i Papa četnik, a da sam ja Musliman iz Bijelog Polja, pravoslavni episkop, monah ili sveštenik”, zaključuje se u saopštenju Kolića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.