Perišić: Status Mitropolije crnogorsko-primorske ne smije biti promijenjen

Perišić: Status Mitropolije crnogorsko-primorske ne smije biti promijenjen

Srpska alternativa je čvrsto na stanovištu da je Mitropolija crnogorsko - primorska (SPC) kanonska crkva u Crnoj Gori, sa viševjekovnim utemeljenjem, koja predstavlja duhovnu vertikalu crnogorskog društva, saopštio je danas Svetislav Perišić, funkcioner te partije iz Bijelog Polja.

"Iz tog razloga smatramo da njen status novim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti ne smije biti ugrožen, naravno kao ni položaj drugih tradicionalnih vjerskih zajednica u Crnoj Gori, te izražavamo bojazan da bi u suprotnom došlo do novih podjela među građanina, pogotovo u pravoslavnom korpusu, koji čini preko 75 % ukupne populacije", kazao je on.

Perišić je pozvao vlast, da kako je rekao prije nego se pomenuti predlog Zakona nađe pred poslanicima Skupštine Crne Gore, uđe u dijalog sa vjerskim liderima, kako bi se našlo rješenje, prihvatljivo za sve, koje bi bilo u skladu sa multikonfesionalnim karakterom naše države.

On je pozdravio najavu mitropolita Amfilohija da tokom nastupajućih praznika okupi predstavnike svih političkih partija u Crnoj Gori, kako bi razgovarali o ovoj veoma važnoj temi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.