Marković u Vatikanu: Papa Franja iduće godine dolazi u Crnu Goru

Istorijska posjeta

Marković u Vatikanu: Papa Franja iduće godine dolazi u Crnu Goru

Premijer Duško Marković sastao se u Vatikanu sa poglavarom Katoličke crkve, papom Franjom.

Papa je na sastanku sa Markovićem pohvalio  politike koje Crna Gora ostvaruje, a tiču se ekumenizma, kulture, ekologije i humanizacije u svim sferama društvenih odnosa.

"Papa Franjo potvrdio je dolazak u Crnu Goru iduće godine. Posjeta poglavara Katoličke crkve našoj zemlji imaće istorijski značaj.", objavljeno je na Twiter nalguVlade Crne Gore.

Pred sastanak premijera je na trgu San Damaso dočekala švajcarska garda, koja štiti Papu. Nakon razgovora sa papom Franjom, premijer se sastao i sa državnim sekretarom kardinalom Pjetrom Parolinom. 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.