Kalifornija: „Penis riba
Foto:Getty images

Kalifornija: „Penis riba" preplavila plažu, specijalitet u Aziji

Hiljade stvorenja nalik penisima pojavilo se na plaži u Kaliforniji.

Pulsirajuća stvorenja su vrsta debelih crva, poznatih kao Urechis caupo.

Iako pripadaju porodici crva, naširoko su poznati kao „penis ribe".

Crvi se zakopavaju duboko u pesak, ali nedavne oluje su ih izgurale na površinu plaže Drejks, 80 kilometara sjeverno od San Franciska.

„Oni su idealno oblikovani da život provedu ispod zemlje", kaže biolog Ivan Par, prenosi BBC na srpskom.

Postoje fosilni dokazi o poreklu ovog bića, stari 300 miliona godina. Neki od ovih crva mogu da žive i do 25 godina, dodaje biolog.

Urechis unicinctus, vrsta pronađena na istoku Azije, slična Urechis caupo, specijalitet je u kuhinjama nekih zemalja, poput Južne Koreje.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.