Podgoričani osumnjičeni da su prevarili više evropskih firmi za oko 450.000 eura
ilustracija

Oštećene firme iz Švajcarske, Belgije, Švedske, Holandije, Njemačke...

Podgoričani osumnjičeni da su prevarili više evropskih firmi za oko 450.000 eura

Dvojica Podgoričana su uhapešena zbog sumnje da su prevarili više evropskih firmi za oko 450.000 eura.

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica rasvijetlili su krivično djelo prevara u produženom trajanju koje je počinjeno na štetu više pravnih lica iz Švajcarske, Belgije, Švedske, Holandije, Njemačke, Francuske, Danske, Finske i Austrije.

Ovo krivično djelo je, sumnja se, izvršeno od strane dva lica T.Č. (35) i S.Č. (36) iz Podgorice, koji su vlasnici dva privredna društva „Euro Payment Service“ i „365 Office“, saopštila je Uprava policije.

Ova lica su u periodu od 2015. do 2018. godine, kao odgovorna lica u tim privrednim društvima, u namjeri da pribave protivpravnu imovinsku korist prikazivanjem lažnih činjenica, sumnja se, izvršili slanje više hiljada faktura na adrese inostranih pravnih lica čija se sjedišta nalaze u navednim evropskim državama.

"Na taj način su ova inostrana pravna lica dovedena u zabludu i navedena da izvrše uplate, nakon čega im plaćeni proizvodi, softveri za kancelarijsko poslovanje, nisu bili isporučen. Šteta koju su na ovaj način pričinili T.Č. i S.Č. iznosi najmanje 450.000 eura.T.Č. i S.Č. su lišeni slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo prevara u produženom trajanju i uz krivičnu prijavu će biti privedeni nadležnom tužilaštvu.", kaže se u policijskom saopštenju

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.