Bingulac: Sebe smatra dijelom ovog podneblja, duboko poštujem Crnu Goru
Sa sastanka

Đukanović primio u oproštajnu posjetu ambasadora Srbije

Bingulac: Sebe smatra dijelom ovog podneblja, duboko poštujem Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Srbije u Crnoj Gori Zorana Bingulca.

Đukanović je zahvalio ambasadoru Bingulcu za izuzetan doprinos razvoju odnosa dvije zemlje, i istakao da možemo biti zadovoljni onim što je urađeno u proteklih 6 godina mandata odlazećeg ambasadora.

"Želje i očekivanja su uvijek na višem nivou kada su u pitanju odnosi Crne Gore i Srbije ali možemo biti zadovoljni ostvarenim progresom u odnosu na raniji period. Tome je posebno doprinijelo unošenje doze realizma u naše odnose, što je logično vodilo unapređenju razumijevanja, kao i međudržavnih odnosa saradnje", naglasio je Đukanović.

Vrijeme pred nama omogućiće da dalje unapređujemo i doprinosimo kvalitetu povjerenja. Odnosi su stabilizovani i stvorena je dobra platforma, zahvaljujući u dobroj mjeri i ambasadoru Bingulcu. Bilo je puno situacija kada se moglo sa nivoa ambasadora uticati na kvarenje odnosa. Ali je trebalo imati i dobre namjere, i diplomatski senzibilitet i razumijevanje prilika, kao što ih je imao ambasador Bingulac, za šta mu je Đukanović, kako je saopšteno iz njegovog kabineta,  odao posebno priznanje i zahvalnost.

"Vjerujem da ćemo ostvarujući zajedničke strateške cilljeve integracijom u evropski sistem bivati međusobno bliži, i nakon toga nastaviti da živimo kao dobri prijatelji. Vrijeme je da obje zemlje nađu mjesto na tom pravilno odabranom putu, da nastave sa usvajanjem evropskog sistema vrijednosti kako bi postali dio EU, i stvorili ambijent u kojem će građani Crne Gore i Srbije živjeti kvalitetom života ujedinjene Evrope" poručio je Đukanović.

ukanoviBingulac1

Bingulac je zahvalio na prijemu, naglašavajući da se sa Crnom Gorom nikada nije ni sastajao ni rastajao.

"Sebe smatra dijelom ovog podneblja, duboko poštujem Crnu Goru i njene strateške ciljeve koje korak po korak uspješno ostvaruje", kazao je on.

Zahvalio je na punoj saradnji i otvorenosti, i izvanrednom doprinosu crnogorskih zvaničnika stvaranju atmosfere smirivanja odnosa, čemu su poseban doprinos davali predsjednici dvije zemlje, a i diplomatske reakcije Crne Gore u pojedinim osjetljivim momentima bile su na pravom nivou.

"Dvije zemlje su ostvarile značajne pomake na planu saradnje", ocijenio je ambasador Bingulac.

On je ocijenio da su trendovi rasta zabilježeni u gotovo svim oblastima, a službovanje u Crnoj Gori u važnom periodu njenog strateškog usmjerenja ka NATO predstavljao je, kako je kazao, veliki diplomatski izazov.

 Đukanović je na završetku mandata ambasadoru Republike Srbije poželio dalji uspjeh na ličnom i profesionalnom planu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.