Na aerodromu Istanbul zaplijenjeno 1,7 tona droge
Foto: Anadolija

Istanbul

Na aerodromu Istanbul zaplijenjeno 1,7 tona droge

Turski carinici zaplijenili su u petak 1,7 tona narkotičkih sredstava u kargo terminalu arodroma Istanbul.

Službenici Kancelarije za kontrolu carina i borbu protiv krijumčarenja pri Ministarstvu trgovine Turske su prilikom kontrola primijetili pošiljku sumnjivog sadržaja u kargo terminalu aerodroma u Istanbulu.

Riječ je o pošiljci iz Indonezije koja je preko Istanbula trebala nastaviti put ka Sjedinjenim Američkim Državama.

Pomoću psa tragača ustanovljeno da se u torbi nalaze narkotička sredstva, a kasnijom detaljnom analizom ustanovljeno je riječ o kratomu, težine 1,745 tona. Kratom je biljka iz Jugoistočne Azije i poznata je kao "droga nove generacije".

U vezi s slučajem pokrenuta je istraga, a turski zvaničnici navode kako je prvi put na jednom turskom aerodromu zaplijenjena ovolika količina droge.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.