Crna Gora peta na planeti

Savladale Srbiju za peto mjesto na Svjetskom šampionatu

Crna Gora peta na planeti

Crna Gora je Svjetsko prvenstvo u Japanu završila na petom mjestu!

 ''Lavice'' su u meču za peto mjesto savladale selekciju Srbije 28:26 (13:12) i ostvarile najbolji rezultat na šampionatima svijeta,prenosi Rukometni Savez CG.

Obije selekcije ranije su osigurale plasman na kvalifikacioni turnr za Olimpijske igre u Tokiju naredne godine, a izabranice Pera Johansona su kontrolisale dešavanja na terenu i zasluženo došle do sedme pobjede, uz samo dva poraza, od kojih je onaj protiv Španije u posljednjem kolu grupne faze bio u posljednjoj sekundi.

Novo okupljanje nacionalnog tima je u martu, kada će Jovanka Radičević i saigračice krenuti u borbu za treće učešće na Olimpijskim igrama. Poznato je da će rivali na kvalifikacionom turniru biti Rumunija i Sjeverna Koreja, a posljednji protivnik će biti četvrtoplasirani sa šampionata u Japanu.

U martu će se igrati tri kvalifikaciona turnira, a Crna Gora predala je kandidaturu za organizaciju.

Naknadno će biti određeni domaćini kvalifikacionih turnira. Po dvije najbolje selekcije sa sva triu turnira izboriće plasman na Olimpoijske igre.

Crna Gora je povela na startu, ali je dozvolila rivalu da da napravi preokret i u desetom minutu povede 6:2.

Srbija je bila u vođstvu do 20. minuta, kada je bilo 8:7.

Uslijedila je serija od 5:0 crnogorskih rukometašica za vođstvo od 12:8.

U 48. minutu Crna Gora je ponovo stekla tri gola prednosti (22:19) i praktično već tada riješila sve dileme.

Najefikasnije u crnogorskoj selekciji bile su Ema Ramusović i MIlena Raičević sa po po četiri, dok su po tri gola postigle Jovanka Radičević, Andrea Klikovac, Tatjana Brnović, Majda Mehmedović i Jelena Despotović.

U selekciji Srbije najbolja je bila Jovana Stojiljković sa šest pogodaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.