U Crnoj Gori 90 napada na zdravstvene radnike u poslednje četiri godine
Foto: Ilustracija

Sindikat doktora medicine

U Crnoj Gori 90 napada na zdravstvene radnike u poslednje četiri godine

U posljednje 4 godine zabilježeno je gotovo 90 napada na zdravstvene radnike u Crnoj Gori, pri čemu su ti napadi češći u posljednje dvije godine, kazala je Žanka Cerović iz Sindikata doktora medicine.

Istakla je da su češći verbalni nego fizički napadi i apelovala na pacijente da se za svaki problem obrate Zaštitnuku prava pacijenata.

"Porastao je neki trend agresije, bilo na ulici u školama u Domovima zdravlja. Međutim, činjenica je da ovo može da se poveže i sa nekim reformama koje su se desile u zdravstvenom sistemu koje su opet nepripremljeno ubačene, gdje je pacijent shvatio da su uskraćena neka njegova prava. Na primjer pravo da bira doktora ili pravo da dovoljno dugo razgovara sa doktorom i tu se javi određeni stepen agresije koji je upravo upućen ka onom ko mu je prvi tu na dohvat ruke", kazala je Cerović za TVCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.