Devetomjesečna beba progutala božićni ukras, morala hitno na operaciju
Foto: Ilustracija

Devetomjesečna beba progutala božićni ukras, morala hitno na operaciju

Devetomjesečna djevojčica iz Australije progutala je božićne ukrase, plastične konfete u obliku zvijezde, i jedan od njih joj je zapeo u grlu.

Roditelji su je odveli u bolnicu jer je imala visoku temperaturu, iskašljavala je krv i ubrzano je disala. Sedam dana tražili su uzroke, a onda su australijski doktori otkrili da joj je u grlu zapela zvjezdica koju je progutala 11 dana ranije, prenijeli su mediji.

„Božićna poruka: Budite oprezni i čuvajte se konfeta“, napisali su doktori australijske Gold Coast University bolnice u medicinskom časopisu The Medical Journal of Australia, piše Daily Mail.

Navode da su roditelji djevojčicu doveli u bolnicu kad je počela da iskašljava krv i doktori u početku nijesu mogli da pronađu uzrok.

Porodica se nakon dva dana vratila u Hitnu jer je u međuvremenu dobila visoku temperaturu, teško je disala i kašljala je.

„Dijagnostifikovali su joj bronhiolitis te je naredna tri dana dobijala terapiju, a potom su je opet poslali kući. Šest dana kasnije se vratila s istim simptomima, pa su odlučili da joj snime vrat“, pišu u časopisu doktori Paul Heyworth i Ryan Shulman.

Tek tada su otkrili da joj se u grlu stvorio apsces. Djevojčicu su hitno odveli na operaciju djevojčica se potom oporavila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.