Na stotine mrtvih ptica padalo u Velikoj Britaniji (VIDEO)
Foto: Ilustracija

Ne zna se razlog

Na stotine mrtvih ptica padalo u Velikoj Britaniji (VIDEO)

Agencija za zaštitu životinja u Velsu je započela istragu povodom stotina mrtvih ptica, koje su nađene na jednom putu sjeverno od sela Bodedern.

Kako se navodi, u pitanju su čvorci.

Kraljevsko društvo za zaštitu ptica iz Velsa (Royal Society for the Protection of Birds, RSPB Wales) rekla je za "Skaj njuz (Sky News) da je vrlo zabrinuta zbog onoga što su vidjeli.

"Čvorci su ipak na neki način na crvenoj listi. Želimo osigurati da vlasti zaista istraže ovaj incident. Ali trenutno je važno ne nagađati šta je uzrok", rekli su iz RSPB.

Situaciju je primijetila i prijavila Hana Stivens kada je krenula kod ljekara.

Kako navodi, tada je na nebu zapazila ogromno jato čvoraka, ali već sat kasnije kada se vraćala videla ih je mrtve na putu.

Pozvala je svog partnera Edvardsa i rekla mu šta se dogodilo.

"Pozvala me na telefon i rekla da ne može vjerovati šta je upravo vidjela. Da budem iskren, ni ja joj nisam odmah vjerovao", rekao je Edvards za Sky News.

On je odlučio da ode na to mjesto i sam pogleda šta se tačno dogodilo.

"Bilo je vrlo uznemirujuće. Mislim da sam ih vidio na stotine mrtvih. Instinkt mi govori da su otrovane, ali ne znam. Teško je reći“, kazao je Edvards.

Oni su nakon ovoga pozvali policiju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.