Darmanović i Barbosa, foto: MVP

Darmanović sa Barbosom

"Intenziviranje sveukupne saradnje između Crne Gore i Brazila"

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Brazila na nerezidentnoj osnovi Eduarda Botelja Barbosu.

Čestitajući ambasadoru Barbosi stupanje na dužnost, Darmanović je ocijenio da Crna Gora i Brazil imaju dobre odnose, navodeći da u globalnom svijetu koji postaje sve manji, dvije iako geografski udaljene države pronalaze interes za intenziviranje sveukupne saradnje.

Upoznao je sagovornika sa pozicijom Crne Gore u odnosu na vanjskopolitičke prioritete, pri čemu je istakao značaj našeg članstva u NATO, kao i ulogu predvodnika u procesu pregovora sa EU. Na toj liniji, naglasio je i snažnu posvećenost Crne Gore regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima.

Tokom razgovora je pozdravljena ideja o održavanju političkih konsultacija između ministarstava vanjskih poslova Crne Gore i Brazila, što bi stvorilo dobar osnov i za jačanje dijaloga na najvišem nivou.

Barbosa je izrazio uvjerenje da će tokom njegove diplomatske misije biti intenzivirana saradnja, posebno u oblastima trgovine, odbrane i turizma. Pohvalio je
saradnju dvije zemlje na multilateralnom planu koja se ogleda u uzajamnoj podšci kandidaturama u okviru Ujedinjenih nacija.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim dešavanjima na unutrašnjem planu, u regionu Zapadnog Balkana, kao i prilikama u Evropskoj uniji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.