Praksa za srednjoškolce u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore

Učenici pravnog i ekonomskog smjera da stiču vještine i znanja iz oblasti za koje se obrazuju

Praksa za srednjoškolce u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore

Generalni direktor Direktorata za ljudske resurse u Ministarstvu odbrane, Mihailo Volkov sa direktoricom Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“, Dijanom Vujačić potpisao je Sporazum o izvođenju praktične nastave u Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore.

Sporazumom se predviđa da učenici pravnog i ekonomskog smjera stiču vještine i znanja iz oblasti za koje se obrazuju i istovremeno, upoznaju se sa funkcionisanjem rada Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Na taj način, poručuje Volkov, srednjoškolcima biće približen vojni poziv, ali i široki dijapazon zanimanja koja su zastupljena u Vojsci. 

7556970925794673289540535535729677903069184o

Volkov je istakao da u državnoj upravi i u Vojsci ima mjesta samo za najbolje, koji svojim radom, znanjem i zalaganjem doprinose funkcionisanju sistema. Kazao je da je uvjeren da će, nakon okončanja praktične nastave, a uz mentorstvo zaposlenih u Ministarstvu i Vojsci, učenici izaći sa potrebnim znanjem, koje će moći da primijene u budućnosti. 

Vujačić je zahvalila na saradnji i kazala da se nada da je to samo jedna u nizu aktivnosti koje će Ministarstvo odbrane i Ekonomska škola zajedno sprovoditi.

Potpisivanju sporazuma su prisustvovali profesori i učenici škole koji su zainteresovani za obavljanje praktične nastave.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.