Crna Gora obezbijedila kvalifikacije za Tokio!

"Lavice" savladale Švedsku

Crna Gora obezbijedila kvalifikacije za Tokio!

Crna Gora izborila je plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Tokiju – u posljednjem kolu glavne runde, ''lavice'' su u u Kumamotu savladale selekciju Švedske 26:23 (12:12), čime su osvojile treće mjesto u grupi i priliku da se protiv Srbije bore za petu poziciju na šampionatu.

Iako je Švedska igrala za plasman u polufinale, izabranice Pera Johansona odigrale su sjajan meč, kontrolisale dešavanja na terenu tokom svih 60 minuta, a uz sjajnu Martu Batinović na golu, pobjeda protiv Skandinavki nije mogla da izmakne, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Cilj je ostvaren – Crna Gora u martu naredne godine boriće se za treće učešće na Olimpijskim igrama.

Bez obzira na ishod duela protiv Srbije, Crna Gora u Japanu je ostvarila najbolji rezultat na prvenstvima svijeta.

"Naša selekcija je u prvom poluvremenu gubila i sa tri gola razlike, a u 37. minutu prvi put stekla prednost od tri gola (16:13), koju je u 55. uvećala na četiri i praktično riješila sve dileme oko pobjednika", navodi se u saopštenju.

Crnogorsku selekciju do šeste pobjede na šampionatu vodila je Majda Mehmedović sa sedam, dok su Jovanka Radičević i Andrea Klikovac postigle po pet golova.

Istakla se i Marta Batinović sa 13 odbrana.

U švedskoj selekciji najbolja je bila Lin Blom sa sedam pogodaka

Crna Gora će za peto mjesto, u petak u tri sata i 30 minuta, igrati sa Srbijom.

U polufinalu rivali će biti Rusija i Holandija, odnosno Španija i Norveška.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.