Podrška međunarodnih partnera važna za dalji napredak
Drljević sa ambasadorkom Portugala

Podrška međunarodnih partnera važna za dalji napredak

Podrška međunarodnih partnera ključna je za dalji napredak Crne Gore na putu prema Evropskoj uniji i sprovođenje suštinskih reformi koje vode kvalitetnijem životu građana, istakao je glavni pregovarač Aleksandar Drljević tokom sastanaka sa novoimenovanim ambasadorima Portugala i Norveške, Virdžinijom Pinom i Jornom Gjelstadom.

Drljević je, tokom sastanaka, informisao ambasadore o rezultatima koji su ostvareni u dosadašnjem toku pregovaračkog procesa, i poručio da će u narednom periodu u našem fokusu biti rezultati u oblasti vladavine prava.

„Uprkos izazovima na unutrašnjem planu sa kojima se suočava EU, Crna Gora mora nastaviti sa započetom dinamikom sprovođenja reformi na putu ka njenom članstvu. Raduje nas da novi sastav Evropske komisije pokazuje naklonost politici proširenja i prepoznaje značaj članstva regiona Zapadnog Balkana u EU“, istakao je Drljević.

ELgmWQ0XYAAJ2xj

Ambasador Gjelstad je pohvalio dosadašnji napredak Crne Gore, istakavši spremnost za dalju podršku Norveške u jačanju kapaciteta i stručnog znanja u procesu integracije, kao i u oblasti energetike.

I ambasadorka Pina je, uz poruke ohrabrenja za nastavak sprovođenja daljih reformi na putu ka EU, pohvalila dosadašnji napredak u pristupnom procesu. Ponudila je pomoć Portugala u oblastima od značaja za naš pregovarački proces u narednom periodu, s posebnim fokusom na poglavlja 23 i 24.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.