Upozorenje: Podgoričanin upucan zbog zelenašenja?
ilustracija

Ranjen na Starom aerodromu

Upozorenje: Podgoričanin upucan zbog zelenašenja?

Podgoričanin Dražen Globarević (29) ranjen je preksinoć u 23.10 časova tokom pucnjave koja se dogodila u podgoričkom naselju Stari aerodrom.

Na njega je iz za sada nepoznatog razloga u pravcu nogu pucao mladić čiji indentitet još uvijek se utvrđuje, a koji je nakon ispaljenih hitaca pobjegao sa lica mjesta.

Globarević je tom prilikom zadobio lakše tjelesne povrede tako što ga je metak okrznuo u predjelu skočnog zgloba.

Nakon što mu je ukazana pomoć u Kliničkom centru, on je otpušten na kućno liječenje.

Motiv napada je za sada nepoznat, ali policija sumnja da ima veze sa poslom sa kojim se, navodno, Globarević bavi i zbog kojeg je i ranije privođen, a to je zelenaštvo, pišu Dnevne novine.

Pucanj u predjelu noge najvjerovatnije je bilo upozorenje, stoga je predmet dat u rad Osnovnom državnom tužilaštvu.

DN podsjećaju da je Dražen Globarević zajedno sa bratom Draganom Globarevićem hapšen krajem aprila 2017. godine zbog sumnje da su od marta 2016. godine u više navrata Draženu Mujoviću pozajmljivali novac na kamatu, u ukupnom iznosu od 24.000 eura, sa kamatom od 15 odsto na mjesečnom nivou.

Dražen Globarević se vodi kao bezbjednosno interesantno lice, a hapšen je i u februaru 2012.godine, nakon što je odbacio pištolj kada je vidio policiju i krenuo da bježi. Međutim, policajci su uspjeli da ga sustignu i uhapse.

Takođe su pronašli i pištolj kalibra 7,65 mm sa sedam metaka koji je Globarević odbacio tokom bjekstva.

Godinu dana ranije Dražen Globarević je privođen zbog tuče u lokalu „Porto” u Ulici Stanka Dragojevića u Podgorici tokom koje je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.