Uskoro bez zakazivanja imunoloških testiranja
ilustracija

Čeka se i dva mjeseca

Uskoro bez zakazivanja imunoloških testiranja

Uvođenje obaveznog centralnog zakazivanja ograničilo je uzimanje uzoraka za imunološke pretrage na 60 dnevno, što je dovelo do nezadovoljstva pacijenata, koji na zakazani termin čekaju i do dva mjeseca.

U Centru za medicinsku genetiku i imunologiju svjesni su problema i, kako najavljuju, već rade na njegovom rješavanju, odnosno ukidanju zakazivanja.

Građani su se Dnevnim novinama obratili s pritužbom da imunološka testiranja u Kliničkom centru Crne Gore preko izabranog ljekara mogu da zakažu tek za dva mjeseca, zbog čega im, kako kažu, propadaju termini za kontrolu kod specijalista koji su ih uputili na tu dijagnostiku.

Direktorica Centra za medicinsku genetiku i imunologiju prof. dr Olivera Miljanić potvrdila je tom listu da je uvođenje obaveznog centralnog zakazivanja dovelo do poteškoća u radu Odjeljenja za imunologiju Centra za medicinsku genetiku i imunologiju (CMGI) Kliničkog centra Crne Gore, koji je prepoznat i na čijem rješavanju se uveliko radi.

Već su se, kako je rekla, obratili Ministarstvu zdravlja u cilju unapređenja brzine protoka pacijenata kroz imunološku dijagnostiku sa jasnim predlozima kako bi se obezbijedilo svim pacijentima da svoje pravo na imunološku dijagnostiku ostvare u najkraćem mogućem roku.

“Ministarstvo je uvažilo sve naše predloge i upravo ovih dana pokrenut je proces izmjene platforme zakazivanja pacijenata za imunološka ispitivanja i kako smo obaviješteni, očekujemo brze reakcije i promjene, koje treba da se realizuju narednih dana. Očekujemo da će pacijenti dobijati upute za ‘Imunološku dijagnostiku’ i na taj način ne bi postojala potreba za zakazivanjem, a svi pacijenati će biti regularno obrađeni u terminima predviđenim za uzimanje uzoraka (ponedjeljak i srijeda od 7.30 do 9.30), kao što je bilo prije uvođenja obaveznog zakazivanja pacijenata u specijalističkim ambulantama”, najavila je Miljanić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.