Demokrate napustile sjednicu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva
Foto: Skupština CG

Demokrate napustile sjednicu Odbora za reformu izbornog zakonodavstva

Poslanici Demokratske Crne Gore napustili su sjednicu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva i potvrdili da neće učestvovati u radu tog tijela, dok iz skupštinske procedure ne bude povučen Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti,prenosi Mina.

Poslanik Demokrata, Momo Koprivica, kazao je da su koordinatori radnih odbora iz reda opozicije završili posao u utvrđenom roku i definisanom obimu i tako pokazali snažnu zainteresovanost, kao i riješenost da u Crnoj Gori dođe do sveobuhvatne reforme izbornog zakonodavstva.

“To isto se ne može reći za koordinatore radnih odbora iz reda Demokratske partije socijalista (DPS)”, naveo je Koprivica.

Prema njegovim riječima, članovi Odbora iz reda opozicije do sada su dostavili 200 institucionalnih i zakonskih rješenja za reformu izbornog i drugog zakonodavstva i 16 zakonskih projekata.

"To je dokaz da je opozicija snažno zainteresovana za reformu izbornog zakonodavstva kako bi građani napokon dobili poštene i fer izbore", rekao je Koprivica.

On je istakao da je opozicija posao završila i prije isteka roka.

Koprivica je optužio DPS da se bavi produkovanjem novih podjela i svađa.

"Demokrate neće učestvovati u radu Odbora za izborne reforme dok se ne povuče neustavni Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti. Pozivamo pripadnike svih vjera i nacija na zajedništvo, slogu i mir", naveo je Koprivica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.