Janović: Bićemo podrška mladima u riziku
Nikola Janović

Janović: Bićemo podrška mladima u riziku

„Kako je pitanje mladih od multiresorskog značaja, Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu sprovode brojne aktivnosti u cilju poboljšanja njihovog položaja, a posebno ranjivih grupa. Naša je misija da sačuvamo mlade od mogućih rizika i da im budemo oslonac kako bi imali što kvalitetnije živote i sjutra aktivno radili na kreiranju boljeg društva za generacije koje dolaze.“

To je saopštio danas ministar sporta i mladih, Nikola Janović, otvarajući regionalnu konferenciju posvećenu socijalnom osnaživanju mladih u riziku. 

Janović je naglasio da je važno na vrijeme prepoznati potrebe različitih kategorija mladih u riziku, te kreirati politike koje će im pomoći da ostvare svoje potrebe.

“Mladi moraju da jačaju svoje vještine i kompetencije kako bi postali nosioci pozitivnih društvenih promjena. Ministarstvo je nastavilo intenzivan rad na stvaranju novih prilika za mlade, prepoznajući značaj angažovanja institucija kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou.

Strategijom za mlade 2017-2021. prepoznali smo potrebe posebno ranjivih kategorija mladih, a u narednom periodu ćemo nastaviti sa naporima da sve mjere budu adekvatno sprovedene, kao što je bio slučaj i u prethodnom periodu", kazao je on.

491979609261640a2d81eo

Ministar je istakao i značaj 10. decembra - Dana ljudskih prava, koji simbolizuje i zaštitu od diskriminacije i nasilja kojima pojedine grupe mladih mogu biti izloženi.

Janović se na kraju zahvalio organizatoru konferencije, NVO Juventas i najavio nastavak saradnje i partnerskog odnosa u cilju poboljšanja položaja mladih u riziku.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.