Savićević dobitnik nagrade
Foto: FSCG

Savićević dobitnik nagrade "Deveti decembar": Zajedničkim snagama napravili smo veliki pomak i siguran sam da se nećemo zaustaviti

Predsjednk Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević dobitnik je nagrade „Deveti decembar“ koju dodjeljuje Opština Danilovgrad povodom Dana oslobođenja grada.

Na svečanoj Skupštini, kojom je ujedno obilježeno 150 godina od osnivanja grada i 75. godina od oslobođenja, Savićević je nagrađen zajedno sa nevladinom organizacijom „Rastimo zajedno“ i Svetislavom G. Popovićem za doprinose koje su kao pojedinaci i organziacije dali u razvoju Danilovgrada tokom prethodne tri godine.

Nagrada Savićeviću, prema riječima predsjednika žirija za dodjelu nagrade Đorđija Šaranovića, uručena je zbog „direktnog i nemjerljivog dopirnosa razvoju sportske infrastrukture u Danilovgradu u periodu od 2016. do 2019. godine“.

"Fudbalski savez je investirao oko 1.200.000 eura i u saradnji sa gradskmi vlastima realizovao nekoliko važnih projekata u Danilovgradu – izgradnja svlačionica i klupskih prostorije na stadionu „Braće Velašević“, rekonstrukcija podloge na glavnom terenu, izgradnja reflektorskog osvjetljenja na glavnom terenu, izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom podlogom dok su u toku radovi na izgradnji tribine i svečane lože", navodi se u saopštenju FSCG.

"Izuzetno sam počastvovan što sam se našao među nagrađenima i nagradu koju sam dobio danas doživljavam kao priznanje Fudbalskom savezu Crne Gore za sve napore koje ulaže u unaprijeđenje fudbalske infrastrukture. Prethodnih godina, u saradnji sa lokalnom samopuravom, realizovali smo nekoliko važnih projekata i na taj način smo obezbijedili adekvatne uslove za bavljenje fudbalom. Zajedničkim snagama napravili smo veliki pomak i siguran sam da se nećemo zaustaviti na urađenom do sada već da ćemo u Danilovgradu iskoristiti veliki prostor za dalje unaprijeđenje fudbalskih sadržaja. Ujedno, moram istaći i činjenicu da nagrada dodatno dobija na značaju jer dolazi uoči proslave 100. rođendana fudbalskog kluba „Iskra“ i ovom prilikom im čestitam veliki jubilej", rekao je Savićević.

Nagrade laureatima uručila je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.