SD: Glasaćemo za Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti
SD

SD: Glasaćemo za Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti

Socijaldemokrate Crne Gore će glasati za Predlog zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica koji predstavlja važan iskorak u adekvatnom regulisanju ove oblasti, saopšteno je iz ove partije.

"Vjerujemo da  predloženi tekst korespondira realnosti građanske, multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, poštujući jednaka prava i obaveze svih onih koji žive u njoj", kazali su iz SD-a.

Oni su uvjereni da je predloženo rješenje u skladu sa najvišim standardima savremene pravne prakse u pogledu pune slobode vjeroispovijesti i jednakog položaja vjernika svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori.

"Ovaj naš i ranije izrečen stav potvrdila je i Venecijanska komisija, koja je u svom pozitivnom mišljenju iz juna ove godine konstatovala da predloženi tekst zakona donosi značajne pozitivne promjene postojećeg zastarjelog zakonodavstva“, istkli suiz SD-a.

Kako su kazali sa inoviranim predlogom Zakona u potpunosti prihvaćene su sve preporuke Venecijanske komisije iz juna ove godine, u cilju daljeg unapređenja i preciziranja određenih zakonskih odredbi", 

"Budući da kulturna baština koju su stvarali naši preci mora ostati u nasljeđu svih građana Crne Gore, te poštujući njihovo istorijsko i pravno nasljeđe sadržano i u Bogišićevom zakoniku, pozdravljamo zakonske norme koje na transparentan način uređuju pitanja državne imovine", naveli su iz ove partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.