Šehović: Bar će dobiti dvije moderne školske sportske sale
Raičević i Šehović

Šehović: Bar će dobiti dvije moderne školske sportske sale

„Ministarstvo prosvjete i Opština Bar rekonstruisaće sportsku školsku salu Gimnazije „Niko Rolović“ i Ekonomsko-ugostiteljske škole u Baru, vrijednosti oko 110.000 eura, po modelu sufinansiranja, pri čemu će Ministarstvo izdvojiti oko 70.000 eura, a ostatak sredstava Opština. Takođe, uz podršku Kulturnog centra “Rumija” iz Čikaga biće izgrađena i nova sala OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović.

On je sa predsjednikom Opštine Bar, Dušanom Raičevićem, potpisao Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Rekonstrukcija školske sportske sale srednjih škola u Baru – JU Gimnazija „Niko Rolović“ i JU Ekonomsko-ugostiteljska škola, Bar“. Ocijenivši da će projekat biti od velike vrijednosti za učenike opštine Bar, ministar je izrazio očekivanje da će do kraja decembra započeti procedura izbora izvođača radova, te da će za nekoliko mjeseci projekat biti završen. 

Pored moderne sale, za dvije gradske srednje škole, ministar je najavio i gradnju nove sale OŠ „Mrkojevići“ u Pečuricama.

“Stvaramo preduslove za realizaciju još jednog kapitalno važnog projekta kada je u pitanju školska sportska infrastruktura u Baru. Riječ je o izgradnji sportske sale OŠ „Mrkojevići“, o kojoj već neko vrijeme postoji komunikacija između Ministarstva, Opštine i udruženja iseljenika „Rumija“. Nadam se da ćemo u vrlo kratkom roku obezbijediti formalno-pravne pretpostavke u planskoj dokumentaciji kako bismo započeli konkretne aktivnosti na izgradnji ove školske sale“, rekao je Šehović.

41

Na ovaj način, kako je istakao, djeca Bara će dobiti dvije moderne školske sportske sale sa optimalnim uslovima za bavljenje sportom i pravilan razvoj. 

Raičević je naglasio da je Opština opredijelila dio sredstava za ovaj projekat s ciljem da u što skorijem roku djeca ovih škola dobiju adekvatne uslove za bavljenje sportom, te izrazio zadovoljstvo zbog dogovorene saradnje na izgradnji sportske sale škole u Pečuricama. 

Kada je riječ o školskoj sportskoj infrastrukturi u Baru, ove godine rekonstruisana je i fiskulturna sala OŠ „Blažo Jokov Orlandić“, zamjenjena je i bravarija u sali, dok je u toku I faza zamjene bravarije u Školi, vrijednosti oko 30.000 eura, a u narednoj godini očekuje se i II faza, čime će bravarija na ovom objektu biti u cijelosti zamijenjena. Takođe, ova škola je u saradnji sa barskim privrednicima rekonstruisala otvoreni sportski teren, u koji je uloženo oko 30.000 eura.

Dodatno, u fiskulturnoj sali OŠ „Meksiko“ nedavno završena adaptacija centalnog grijanja, vrijednosti oko 25.000 eura. 

Na teritoriji barske opštine u posljednje dvije godine, rekonsruisan je krov nekoliko škola, poput OŠ “Đerđ Kastrioti Skenderbeg”, gdje je riješen problem krovnog pokrivača, vodosnadbijevanja, a u narednom periodu očekuje se i zamjena bravarije. Krov je rekonstruisan i u OŠ “Jovan Tomašević” u Virpazaru, a vrijednost investicije iznosila je oko 30.000 eura.

Otvorene su dvije nove vaspitne jedinice barskog vrtića, dok su u domu učenika i studenata „Dušan Marović“ rekonstruisani toaleti vrijednosti oko 65.000 eura. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.