Bjelopoljci podržali Srpsku alternativu

Nova politička partija

Bjelopoljci podržali Srpsku alternativu

Članovi Saveza za pomirenje (SZP), kojeg predvodi Svetislav Perišić, inicijativnog odbora Prave Crne Gore Marka Milačića, Radničke partije i Stranke penzionera iz Bijelog Polja, zvanično su danas pristupili novoj političkoj partiji Srpska alternativa.

"Naš politički subjekt je donio pravu odluku, kojom ćemo doprinijeti da uradimo nešto dobro za Srpski narod, koji je crnogorskoj opoziciji služio samo kao topovsko meso za ostarivanje ličnih interesa", kazao je Perišić.

Ističući da su Srbi tridesetogodišnjom neodgovornom politikom dovedeni na margine odlučivanja, a njihovi lideri su postali enormno bogati.

"Vrijeme je za novu političku strategiju srpskog naroda koju trenutno jedino nudi Srpska alternativa", poručio je Perišić.

Komnen Knežević iz Prave Crne Gore je kazao da Odbor te partije od samog osnivanja, od marta ove godine nije funkcionisao, niti se za to vrijeme vidjela želja vrha partije da se sprovode aktivnosti na terenu.

"Obzirom da su uglavnom svi naši članovi nacionalni Srbi, odlučili smo da pristupimo nekoj od prosrpskih partija, a u ovom trenutku najrealniji program nam je ponudila Srpska alternativa, pa je dvije trećine članova odbora pristupilo njima, a sa nama su takvu odluku donijele i kolege iz Stranke penzionera, sa kojima smo do sada sarađivali", naveo je Knežević.

Dodajući, bjelopoljski odbor Radničke partije je razočaran odlukom o dolasku na čelo partije Maksima Vučinića i isti smatra da je to mjesto pripadalo Željki Savković, velikom borcu za prava majki, koju poziva da ne pristaje na ponižavanja i ostaje u partiji u kojoj je ne žele, a članovi RP iz Bijelog Polja će borbu za vraćanje doživotne naknade za majke sa troje i više djece i ostale programske principe nastaviti u okviru Srpske alternative.

"Srpska alternativa iskazuje zadovoljstvo pristupanjem ovih političkih činilaca u naše redove i za početak naredne nedjelje najavljujemo nova pristupanja, prije svih partija koje djeluju na državnom nivou, kao i NVO i Udruženja građana sa srpskim predznakom iz ostalih crnogorskih gradova", navodi se u saopštenju.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.