Čanović: Obrađeno više od 33.000 zahtjeva za legalizaciju
ilustracija

Od podnijetih 51.000

Čanović: Obrađeno više od 33.000 zahtjeva za legalizaciju

Od oko 51.000 zahtjeva za legalizaciju, obrađeno je više od 33.000 zahtjeva, kazao je za Vikend novine Marko Čanović iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

“Postupke legalizacije vode jedinice lokalne samouprave, ali analizom dinamike dosadašnjeg toka može se očekivati da će zahtjevi biti obrađeni do kraja godine”, najavio je Čanović.

U najvećem broju jedinica lokalne samouprave je, kako dodaje Čanović, visok procenat obrade podnijetih zahtjeva.

"Konkretno, u Bijelom Polju, Nikšiću, Kolašinu, Petnjici, Pljevljima i Kotoru svi primljeni zahtjevi su i obrađeni, dok je u pojedinim opštinama procenat obrade zahtjeva i do 90 odsto. Od ukupnog broja obrađenih zahtjeva, donijeto je 4.306 rješenja o prekidu postupka, od čega je u 2.495 zbog neusklađenosti sa prostornim planovima, još 236 rješenja radi rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, dok za određeni broj slučajeva opštine nijesu dostavile detaljne podatke”, naveo je Čanović za DN.

Shodno zakonu, kako je dodao, rješenje o legalizaciji može se donijeti za bespravni objekat koji je izgrađen u skladu sa osnovnim urbanističkim parametrima važećeg planskog dokumenta donesenog do stupanja na snagu tog zakona, odnosno planskog dokumenta donesenog shodno zakonom propisanoj proceduri.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.