DPS: Građani još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida

DPS: Građani još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida

Demokratska partija socijalista najoštrije je osudila ponašanje Andrije Mandića demonstirano kroz prijetnje i uvrede koje je uputio poslaniku Luiđu Škrelji.

"Nedoličan postupak Mandića, dodatno je pojačan činjenicom da je odbio da se izvini, te je na taj način potvrdio da nema riječi o afektu i incidentu, već su verbalno nasilje i primitivizam postali glavna politička načela DF-a. Tako su građani Crne Gore još jednom svjedočili da Mandić za svoje postupke ne osjeća ni minimum stida, čime pokazuje svoje pravo lice ogoljenog nevaspitanog nacionaliste i četničkog vojvode.", saopšteno je iz DPSa.

 Mandić je tokom skupštinske rasprave prije dva dana poručio Škrelji da će mu “prebiti i  drugu nogu”, a sjutradan kazao da neće da se izvini.

Ovakav diskurs pokazuje, navode iz DPSa, da kod Demokratskog fronta nije prevaziđena retrogradna retorika iz 90ih godina koja za posledicu ima radikalni nacionalizam i sukobe.

"Ta činjenica nas podstiče i ohrabruje da Crnu Goru još snažnije vodimo putem građanskog koncepta razvoja države, u kojem će ovakvi verbalni ispadi zasluživati samo prezir i gađenje. Takav će bez dileme biti i izbor građana Crne Gore, koji godinama unazad vrlo jasno saopštavaju šta misle o ovakvim i sličnim postupcima vojvode Mandića i njegove družine.Ovim putem pozivamo nadležne institucije da zaštite osnovna ljudska prava poslanika DPS-a Luiđa Škrelje i ispitaju Mandićeve prijetnje izrečene u Skupštini.", zaključuju iz vladajuće partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.