Bar: Muž i žena umalo stradali na pruzi
Foto:Barinfo

Bar: Muž i žena umalo stradali na pruzi

Bračni par iz Šušanja iz Bar zamalo je nastradao juče oko devet sati ujutro kada je umalo došlo do saobraćajne nesreće na pružnom prelazu u Šušanju (Žukotrlica).

Sagovornici portala Barinfo tvrde da su jedva uspjeli da zakoče prije prelaza, preko kojeg su namjeravali da pređu, jer je rampa bila podignuta. U tom trenutku naišao je voz. Kako su rekli, ovakvi slučajevi na tom prelazu često dešavaju. Iz straha da neko ne strada, bili su i kod šefa Željezničke stanice da prijave ovaj slučaj.

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore je saopšteno da je uređaj za osisuranje putnog prelaza isključen zbog radova.

“Na teritoriji opštine Bar postoje tri putna prelaza koji su osigurani signalno – sigurnosnim uređajima. Sva tri prelaza su obezbijeđena pored svjetlosne i zvučne signalizacije i polubranicima. Stanje uređaja na putnim prelazima se kontroliše centralno na pultu otpravnika vozova u stanici Bar u realnom vremenu. Otpravnik u svakom trenutku ima informaciju o stanju uređaja na putnim prelazima i u zavisnosti od stanja reaguje i preduzima mjere koje su predviđene Pravilnicima i Uputstvima na željeznici. Trenutno, od pomenutih prelaza, na putnom prelazu Žukotrlica (vjerovatno- po novinaru to je Šušanj), uređaj za osiguranje putnog prelaza je isključen. Razlog isključenja uređaja na putnom prelazu su radovi koje izvodi Sektor za građevinske poslove u područiju uključnih tačaka prelaza, odnosno lagana vožnja koja je uvedena kao posljedica tih radova. Očekujemo da će se ti radovi brzo završiti, tako da će se steći uslovi za puštanje u rad uređaja na putnom prelazu Žukotrlica. Do tada, način obezbjeđenja na putnom prelazu vršiće se na način da će ‘Nalogom 1’, mašinovođama biti naređeno da stanu ispred prelaza i nakon što se uvjeri da nema vozila na pruzi oprezno nastavi sa putovanjem”, saopšteno je Bar-infu iz ŽICGa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.