Bošković: Na jednom mjestu će Generalštab i Ministarstvo odbrane imati sve uslove za najefikasniji rad
Foto: MOD

Počela rekonstrukcija dvije zgrade u kasarni Masline

Bošković: Na jednom mjestu će Generalštab i Ministarstvo odbrane imati sve uslove za najefikasniji rad

Počela je potpuna rekonstrukcija dvije od pet planiranih, postojećih zgrada u kasarni “Marko Miljanov Popović” u Maslinama. Početak radova ozvaničio je ministar odbrane Predrag Bošković sa predstavnicima kompanije Bemax, koja ima rok od osam mjeseci da završi ugovoreni projekat.

Bošković je tom prilikom kazao da je u Dugoročnom planu odbrane kasarna u Maslinama definisana kao jedan od prioritetnih infrastrukturnih projekata. 

"Danas počinje rekonstrukcija dva postojeća objekta gdje će biti smješteni logistika, inženjerija i veza. Nakon toga, radićemo dva nova objekta gdje će biti smještena vojna policija i počasna garda, a nakon toga ćemo, već iduće godine, krenuti u izgradnju nove zgrade Generalštaba Vojske Crne Gore, za šta je idejni projekat završen", poručio je Bošković.

7890181925744913127849885077096319663734784n

Dodajući da će kasarna nakon 12 godina ponovo dobiti upotrebnu vrijednost, gdje će, na jednom mjestu Generalštab i Ministarstvo odbrane imati sve uslove za najefikasniji rad.

"Ove tri godine smo, prije svega, bili fokusirani na Vojsku Crne Gore. Nakon punopravnog članstva u NATO mogli smo mnogo više da se posvetimo njenoj organizacionoj strukturi. Tu sam posebno zahvalan Generalštabu na zaista velikom poslu koji su uradili, kako bi VCG doveli na nivo koji je predviđen strategijskim dokumentima. Vlada Crne Gore je takođe, dala puni prioritet VCG, što se vidi i kroz nabavke koje smo uspješno sproveli, kako bi vojska mogla da ima adekvatnu opremu i da izvršava svoje misije", istakao je Bošković.

I tu se, kako je kazao ministar, neće stati, naredne godine u planu je intenziviranje radova na kasarni Andrijevica, dok će se pored lako-oklopnih vozila imati potpuno obnovljen logistički bataljon, imajući na umu veliki broj transportnih sredstava koje će dobiti i koji su ove godine nabavili.

Da će radovi na kasarni u Maslinama biti završeni u dogovorenom roku i na kvalitetan način, uvjerava izvršni direktor kompanije BEMAX, Veselin Kovačević.

7921287425744912561183278904135866591477760n

"Radi se o dva objekta bruto površine od po 3 hiljade kvadrata koji se sastoje od prizemlja i dva sprata. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji. Rok za izvođenje radova je 250 dana. Naravno, kao i uvijek, očekujemo i potrudićemo se da ove radove kvalitetno izvedemo i u roku koji je dogovoren", kazao je Kovačević. 


Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.