Volkswagen najavio svoju
Foto: Ilustracija

Volkswagen najavio svoju "Nivu" (VIDEO)

Njemački Volkswagen najavio je novi krosover, namijenjen prvenstveno za Južnu Ameriku, ali će eventualno stići i u Evropu.

Opisan kao "urbani kupe", model nazvan Nivus obećava da će "napraviti revoluciju na tržištu i uvesti novi segment u 2020".

VW nije otkrio mnogo detalja o modelu, ali najavni video pokazuje masivne usisnike vazduha i trouglasta svjetla za maglu, te LED zadnja svjetla.

Iz Volfsburga su saopštili da je model "100 odsto" razvijen u Brazilu i da kombinuje sportski karakter i visoku poziciju sjedenja.

Ovaj model baziran na MQB platformi bi trebalo da približi kupe krosovere širim narodnim masama. Nakon premijere u Brazilu sledeće godine, stići će i na tržište Evrope.

Navodno će u osnovnom modelu biti 1,0-litarski TSI turbo-benzinac sa 128 KS uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem i pogonom na prednjoj osovini.

Opcionalno će biti dostupan i 6-stepeni manuelac, ali će u tom slučaju Nivus raspolagati sa 116 KS.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.