Majka otkrila sjajan način kako da se zaustavi dječije moljakanje u trgovinama
Foto: Ilustracija

Majka otkrila sjajan način kako da se zaustavi dječije moljakanje u trgovinama

Kristina Vots je majka troje djece i dobro zna koliko je iscrpljujuće biti s djetetom u trgovini i slušati sve moguće varijante moljakanja da mu se nešto kupi.

Ovakve situacije su posebno naporne u periodu godine prije praznika kada mališani znaju da će uskoro dobiti sve i svašta, a trgovine su prepune bajkovitih detalja koji im privlače pažnju, piše 24sata.hr.

Smislila je sjajan način kako se spasiti od toga i jednostavno zaustavi takve razgovore i pokušaje uvjeravanja djece zašto bi im trebala nešto kupiti.

To je podijelila i na svom Fejsbuk profilu.

„Naši odlasci u trgovinu bili su najgori u ovo doba godine. Moja djeca su, naravno, željela sve“, rekla je i dodala da joj je bezbroj puta kroz glavu prošlo koliko bi život bio jednostavniji da ima uljudnu, rezervisanu djecu koja ne traže stvari.

Sada, na primjer, kada njena ćerka Emerson zatraži da joj kupi neku igračku, Kristina uzme mobilni telefon i fotografiše je.

„Zaustavite se na trenutak i prokomentarišete ono na šta dijete pokazuje, i recite “Hajde da te slikamo s tim i pošaljemo Djeda Mraz kako bi znao šta želiš“. Kada Emie tako pristupim, ona se nasmiješi, kaže „ptičica“, zamoli da vidi fotografiju pa ostavi igračku i krene dalje. Magično je. Nema suza, vrištanja... I sve na kraju zaboravi za nekoliko minuta. Stvarno, pokušajte“, preporučila je ova dosjetljiva majka, prenosi distractify.com.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.