Za rekonstrukciju Dnevnog centra 240.000 eura
Foto: Twitter

Donacija od SAD-a

Za rekonstrukciju Dnevnog centra 240.000 eura

Napori crnogorske Vlade da ravnomjerno zastupa brigu o djeci sa smetnjama u razvoju uslovila je otvaranje Dnevnih centara u 14. naših gradova. Najstariji je sagrađen u Bijelom Polju u kojem je trenutno 30. korisnika. Donacijom američke ambasade vrijednom oko 240 hiljada dolara, objekat je rekontruisan i dograđen.

Postojeće usluge realizuju se sada na preko 300 kvadrata.

Dnevni centar je zahvaljujući Američkoj ambasadi proširio prostorne kapacitete za 165 kvadrata i time stvorio kvalitetnije uslove za boravak i rad sa djecom sa poteškoćama u razvoju.

Tokom obilaska centra ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke je istakla da je 245.00 dolara, koliko je uloženo u investiciju, ambasada obezbijedila kroz Vojne kancelarije.

ELBwmS1XUAMCIGD

Foto: Twitter

“Ponosni smo što je naša Vlada obezbijedila finasijska sredsta za proširenje kapaciteta Dnevnog centra čime je pokazala spremnost da pomogne Crnoj Gori u dostizanju njenih ciljeva kada je riječ o stvarnju boljih uslova za život svojih građana”, kazala je ambasadorka SAD-a.

ELBLmDX0AED1f

Foto: Twitter

Rajzing Rajnke je kazala da zaposleni pružaju pažnju i ljubav štićenicima.

“Oni znaju da uživaju u životu, a oni koji svakodnevno brinu o njima su pravi heroji i zato sam srećna što smo im pomogli i što se sada na još kvalitetniji način sprovode inkluzivno-terapeutske aktivnosti”, istakla je je ambasadorka SAD-a, najavljujući pomoć u onim segmentima koji će pospještiti kvaliteniji život građana Crne Gore, a posebno djece.

ELBwmTDWkAAxrm

Foto: Twitter

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.