Klub poslanika DPS-a: Zakonom bi od vječnih gubitnika da načine pobjednike
Foto: DPS

Klub poslanika DPS-a: Zakonom bi od vječnih gubitnika da načine pobjednike

Od samog početka rada Odbora za unaprjeđenje izbornog zakonodavstva, Demokrate demonstriraju svoje tradicionalno neznanje i nevaspitanje. Ipak, poslednjim događajima u koje spada jučerašnja sjednica Odbora kao i učestalim zahtjevima da se izglasaju protivustavna i nesuvisla zakonska rješenja, ova politička stranka iz zone politike potpuno je prešla u političko šarlatanstvo i satiru, kazali su iz Kluba poslanika DPS-a.

Iz DPS-a navode da iako je bilo očekivano da njihov takozvani Zakon o vladi,  ima samo jedan član koji glasi: “gubitnik  ima pravo da formira Vladu, bez obzira na rezultate izbora”, uopšte nas ne čudi to što su bili “skromni” pa su se ograničili na “samo” 300 dana vlasti.

"Opravdano vjerujemo da su odustali od tog predloga samo iz jednog razloga: jer bi u tom slučaju morali da rade, odnosno da se bar pojavljuju na radnom mjestu i  simuliraju rad, čitave 4 godine, što im se učinilo nezamislivo, posebno nakon njihovog  višegodišnjeg  nerada koji su, nažalost, građani finansirali. Ovako, “genijalno” rješenje gdje će godinu dana glumiti vlast, a ostale tri živjeti od plodova svoje vladavine i dotirati svoj budžet novcem  građana, idealna je formula  za crnogorsku opoziciju, iscrpljenu porazima i neuspjesima, a vazda ubijeđenu u sopstvenu političku važnost i  lažnu veličinu. Uostalom, kako bi to izgledalo,  imali smo prilike da vidimo u opštinama na kojima su u koaliciji bili na vlasti: svi međusobno posvađani, jedni druge optužuju za kriminal, nepotizam, partijska zapošljavanja, zloupotrebe, korupciju...", kazali su iz Kluba poslanika DPS-a.

Ističući da zamajavanje i predstavljanje pravnih besmislica, kao rješenja, jeste pokušaj da se izbori obesmisle.

"Uz svu dobru volju i napore koje ulažemo sa koalicionim partnerima, predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora, ipak ne postoji izborno zakonodavstvo koje bi gubitnike proglasilo za pobjednike, što je izgleda jedino rješenje prihvatljivo za opoziciju", zaključili su iz Kluba poslanika.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.