Uhapšen ljekar zbog lažnih ljekarskih izvještaja: Primio mito od 3.000 eura
Ilustracija

Uhapšen ljekar zbog lažnih ljekarskih izvještaja: Primio mito od 3.000 eura

Policija je u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Кraljevu, uhapsila A.M. (66), ljekara Opšte bolnice u Priboju.

On je uhapšen zbog sumnje da je primio mito u iznosu većem od 3.000 eura kako bi sačinio lažne ljekarske izvještaje u cilju ostvarivanja prava na invalidsku penziju, saopštio je MUP u četvrtak, prenosi Beta.

Navodi se da je nadležnom tužilaštvu privedeno i pet osoba osumnjičenih za davanje mita.

A.M. je po navodima MUP-a, zahtijevao i primio novac od četiri osumnjičene osobe kako bi sačinio ljekarske izvještaje u koje je unosio neistinite podatke, na osnovu kojih su te osobe ostvarile pravo na invalidsku penziju, ili druga prava iz socijalnog osiguranja.

Osumnjičen je i da je zahtijevao i dobio novac kako bi posredovao kod drugih zdravstvenih radnika i omogućio da još jedan osumnjičeni ostvari pravo na korišćenje liječenja u Rehabilitacionom centru Pribojska Banja.

"Na taj način A.M. je, kako se sumnja, pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu više od 3.000 eura", stoji u saopštenju MUP-a.

Dodaje se da je osumnjičenom ljekaru određeno zadržavanje do 48 časova i da će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Кraljevu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.