"DPS odbio predlog Demokrata da se barskim osnovcima dodijele besplatni udžbenici"

"Još jednom je u barskom parlamentu silom vladajućih partija, prije svega DPS-a, klasičnom „hajdučijom“ sa rasprave skinuta po građane Bara danas najbitnija tačka, amandman na predlog Odluke o budžetu opštine Bar za 2020. godinu, kojim je Odbornički klub Demokrata zahtijevao da se u dijelu „Transferi obrazovanju“ ta stavka izmijeni na način što će biti povećana za 300.000 EURA, a kojom će biti predviđeni besplatni udžbenici za sve osnovce na teritoriji barske opštine", saopšteno je iz Kluba odbornika Demokrata Bar.

"I dok je prije samo nekoliko mjeseci „stara“ službena vozila Opština Bar zamijenila za nova, što je Opštinu koštalo 292.000 eura pri čemu samo jedno vozilo, ono koje je namijenjeno predsjedniku Opštine Bar, vrijedi kao ovogodišnji kompleti udžbenika za sve učenike prvog razreda u barskim školama, odnosno dok je uprkos klasičnom sukobu interesa, prije samo mjesec dana predsjednik Opštine ugovorom dodijelio lokalnom barskom investitoru više od 300.000 eura kako bi isti uredio „sopstveno“ dvorište u sklopu kompleksa koji gradi, DPS je danas, na vrlo ružan način, predvođen predsjednicom Kluba odbornika, Brankom Nikezić, odbio glasanje o amandmanu čijim bi izglasavanjem svi osnovci u Baru za sljedeću godinu dobili besplatne udžbenike", dodaje se u saopštenju.

Demokrate ističu da su amandman podnijele tri dana prije održavanja sjednice.

"Klasično licemjerstvo DPS-a, te pozivanje na neblagovremenost, iako je amandman Demokrata podnijet blagovremeno 3 dana prije održavanja sjednice, podsjetili su nas na čuveno glasanje oko gimnazijskog dvorišta i sječe čempresa, kada je i tada kao i sada ova vladajuća partija odbila da glasa u interesu sopstvenih građana. Ovog puta su pogođeni oni još mlađi, barski osnovci, čiji će roditelji, zaslugom DPS-a i u 2020. godini plaćati izuzetno skupe komplete udžbenika, za razliku od drugih opština u kojima su oni za većinu razreda potpuno besplatni", navode Demokrate.

DPS-u poručuju da silom i uz pomoć svojih koalicionih partnera možda mogu skidati amandmane sa dnevnog reda, "ali da sila ne pobjeđuje na duge staze".

"Gospodo, građani pamte i upravo ovakve stvari će vas politički skupo koštati, kada dođe vrijeme za novo odmjeravanje snaga u gradu pod Rumijom", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata Bar.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.