Tužilaštvu dostavljen snimak incidenta iz Delte, saslušani tjelohranitelj i novinar
Ilustracija

Tužilaštvu dostavljen snimak incidenta iz Delte, saslušani tjelohranitelj i novinar

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici juče su saslušani novinar Dana Vladimir Otašević i službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Mladen Mijatović, akteri incidenta koji se dogodio prekjuče u šoping centru Delta siti u Podgorici, a tužilaštvu je, uz njihove izjave, dostavljen i video-snimak na kojem je zabilježen događaj, prenose Dnevne novine.

Prema pisanju Dana,tjelohranitelj biznismena Zorana Ćoća Bećirovića napao je u utorak oko 16 časova Otaševića, udario ga, psovao i prijetio mu u namjeri da ga spriječi da fotografiše Bećirovića, koji je bio u društvu višeg državnog tužioca Miloša Šoškića.

Kako je Dnevnim novinama saopšteno iz policije, novinar Otašević je oko 17 časova došao u službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica i podnio prijavu protiv nepoznatog lica za uvrede i drsko ponašanje.

Nakon toga je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Mijatović se ubrzo sam javio policiji i dao izjavu o događaju.

Nadležnom tužilaštvu uz izjave aktera incidenta dostavljen je i video-snimak na kojem je zabilježen događaj, nakon čega će dežurni tužilac odlučiti da li u tim radnjama Mijatovića ima elementa krivičnog djela ili prekršaja.

Kako je Otašević izjavio u policiji, dana 3. decembra oko 15.55 časova, nalazio se u TC Delta siti, kada je na prizemlju uočio Bećirovića, koji je bio u društvu tužioca Miloša Šoškića.

- Kako sam kao novinar Dana objavio više tekstova o Bećiroviću, smatrao sam za medije interesantnim da propratim činjenicu da je Bećirović, protiv kog je ranije podnijeta prijava tužilaštvu, u društvu tužioca Šoškića - kazao je Otašević policiji.

Nakon što je Bećirović sa Šoškićem izašao iz prodavnice za prodaju telefona, Otašević je krenuo da ih slika. U tom trenutku prišla mu je osoba koja je bila u društvu Bećirovića i Šoškića i napala ga. Napad je prestao kada je Bećirović kazao tjelohranitelju da postoje kamere te da će se to riješiti.

Navodno, Šoškić nije reagovao tokom napada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.