Smijenjena direktorica Centra za autizam

Smijenjena direktorica Centra za autizam

Uprava Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), zbog učestalih žalbi roditelja na nedovoljan broj tretmana i stručnjaka u toj ustanovi, smijenila je direktoricu Centra za autizam Ognjen Rakočević, Nađu Ševaljević, i na njeno mjesto postavila dječjeg psihijatra Ivana Krgovića, piše Dan.

Prema saznanjima tog lista, Krgović je na toj funkciji od 26. novembra, a Zaštitnik ljudskih prava i sloboda je još prošle godine utvrdio da su roditelji nezadovoljni stručnim tertmanima koji traju po 15 minuta zbog nedostatka kadra, pošto stručnjaci iz regiona dolaze vikendom u tu ustanovu.

Ombudsman je ranije utvrdio da dječji psihijatari preglede obavljaju vikendom u ambulantama u prostorijama Centra.

“Usluge dječjih psihijatara su na ovaj način dostupne svoj djeci iz Crne Gore, a uput za pregled psihijatra može dati izabrani pedijatar. Angažovani profesionalci smatraju da su im uslovi za rad prilično otežani prostornom ograničenošću, a izrazili su zadovoljstvo tehničkom opremljenošću”, naveo je ombudsman.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.