Crnoj Gori poziv da preda pregovaračku poziciju u poglavlju 8
Foto: Ilustracija

Zeleno svjetlo članica EU

Crnoj Gori poziv da preda pregovaračku poziciju u poglavlju 8

Crna Gora dobila je zeleno svjetlo za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom u poglavlju 8 - Konkurencija.

Ambasadorska Finske u EU Marja Rislaki potpisala je pismo kojim se naša država poziva da preda pregovaračku poziciju u ovom poglavlju, prenosi Pobjeda.

Poglavlje 8 je jedino neotvoreno u procesu pristupanja Crne Gore Uniji. Iz Vlade su ranije saopštili da je Crna Gora uradila sve što je od nje traženo za ispunjavanje definisanih obaveza predviđenih za otvaranje ovog poglavlja.

Iz Kancelrije za evropske integracije Crne Gore ističu da je to jedno od najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja koje se uvijek otvara i zatvara među posljednjima.

Crna Gora je u pregovorima sa Evropskom unijom do sada otvorila 32 od ukupno 33 poglavlja.

EK9FkpWoAAVnfy

Foto: Twitter

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.