Monstruozno:Majka objesila sina (8) i ćerku (4), pa tvrdila da su izvršili samoubistvo

Monstruozno:Majka objesila sina (8) i ćerku (4), pa tvrdila da su izvršili samoubistvo

36-godišnja Amerikanka optužena je da je objesila svoje dvoje djece u podrumu u Pensilvaniji iako tvrdi da su 4-godišnjakinja i njen 8-godišnji brat počinili samoubistvo.

"To je strašan i tragičan događaj", rekao je Džon Adams, tužitelj okruga Berks, na konferenciji za novinare u ponedjeljak nakon hapšenja majke Lise Snajder.

Majka, koja je sama podizala dvoje djece, privedena je više od dva mjeseca pošto su djeca pronađena obješena u mestu Albani Taunnšip, stotinak kilometara sjeverno od Filadelfije.

Majka je 23. septembra pozvala pomoć tvrdeći da je u podrumu pronašla obješenu djecu.

Spasioci su pronašli starijeg Konera i mlađu sestru Brinli obješene te su bezuspešno pokušali da ih reanimiraju.

Majku je policija dvaput ispitala i ona je rekla da je sin, koji je bio gojazan, u školi "trpio nasilničko ponašanje i da je želio da umre".

No njeno svjedočenje je odmah izazvalo niz pitanja jer se osmogodišnjaci u principu ne ubijaju, a Koner je imao i lakšu tjelesnu manu zbog koje bi vrlo teško sam uspio da se objesi.

Serija razgovora s bližnjima i sa školom nije pokazala da je dijete bilo žrtva vršnjačkog nasilja.

Računari i mobilni telefoni majke pokazali su da je pretraživala na internetu kako se ubija vješanjem i gušenjem ugljen-monoksidom.

Jedan svjedok je kazao da je ona "pokazivala znakove depresije i nije se brinula za djecu".

Lisi Snajder određen je pritvor i ne može izaći uz kauciju.

Pred sud bi trebala da izađe 12. februara, a tužitelj je rekao da još ne zna hoće li tražiti smrtnu kaznu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.