Vučić sa Putinom: Nisam optimista po pitanju kompromisa za Kosmet
Sa sastanka

Vučić sa Putinom: Nisam optimista po pitanju kompromisa za Kosmet

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na početku razgovora sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, da nije optimista kada je riječ o postizanju konačnog kompromisnog rješenja između Beograda i Prišine.

Vučić je potom, najavljujući teme o kojima on želi da razgovara sa šefom ruske države, informisao Putina da je gasovod kroz Srbiju praktično završen, što je velika šansa za razvoj Srbije i što će uticati na bolju budućnost građana.

Obraćajući se Putinu na ruskom jeziku, Vučić je rekao da mu je drago da se ponovo susreću i zahvalio je na vremenu koje je ruski predsjednik izdvojio sa ovaj susret, što je za njega lično velika čast.

"Svaki susret sa vama ima veliki značaj za Srbiju", nagslasio je Vučić, u obraćanju na početku sastanka, koji će biti nastavljen u četiri oka.

Vučić je još jednom zahvalio Putinu na stalnoj podršci koju pruža Srbiji za očuvanje njegon teritorijalnog integriteta i nacionalnih intersa.

"Ali, moram da vam kažem da nisam optimističan po pitanju postizanju konačnog kompromisnog rješenja između Beograda i Prišine, ali o toj temi ćemo zajedno razgovarati", rekao je Vučić.

On je ukazao da je ekonomska saradanja Srbije i Rusije sve bolja, te da robna razmena kontinuirano raste.

Podsjetio je da se u Srbiji sprovode projekti sa RŽD-om, te pohvalio odgovornost i profesionalizam ruskih partnera.

Posebno je zahvalio ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu za saradnju.

Vučić je podsetio na Putinovu posjetu Beogradu s početka godine, koje se, kaže, sa zadovoljstvom sjećaju građani Srbije, i pozvao ruskog predsjednika da dođe ponovo u Srbiju.

"Očekujemo vas u skrorije vrijeme da posetite našu zemlju", rekao je Vučić.

Vučić je ruskom predsjedniku uručio pismo patrijarha Irineja koje mu je poglavar SPC lično uputio.

Strateško partnestvo Srbije i Rusije se razvija i svakodnevno potvrđuje i ojačava, rekao je predsjednik Rusije Vladimir Putin na početku sastanka sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i istakao da ga ponovo očekuje u Rusiji u maju naredne godine.

Putin je poželio dobrodošlicu Vučiću i istakao da mu je veoma drago što vidi predsjednika Srbije.

"Hvala vam što ste privhatili naš poziv, naši odnosi se razvijaju, naše strateško partnerstvo se svakodno potvrđuje i ojačava, i u političkim i ekonomskim odnosima, kao i u sferi bezbjednosti", rekao je Putin na početku sastanka, koji je bio otvoren za javnost.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.