Pejanović: Crna Gora spremna za povratak njenih državljana sa stranih ratišta
Dragan Pejanović

Pejanović: Crna Gora spremna za povratak njenih državljana sa stranih ratišta

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović izjavio je da je Vlada Crne Gore stvorila preduslove za povratak crnogorskih državljana sa stranih ratišta.

On je na sastanku Regionalne mreže nacionalnih koordinatora država Zapadnog Balkana u Skoplju rekao da je Crna Gora puno uradila na suočavanju sa procesom povratka osoba sa stranih ratišta, naročito kod osjetljivih društvenih grupa.

"Potrebno je obezbijediti sveobuhvatan pristup za djecu povratnike, poseban tretman za žene, dok je za muškarce nakon sprovedenog krivičnog postupka, potrebno sprovoditi programe deradikalizacije, resocijalizacije i reintegracije u društvo“, kazao je Pejanović, javlja Anadolija.

Predstavljajući aktivnosti koje se u Crnoj Gori realizuju na planu borbe protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije, on je rekao da inicijative već daju rezultate. Pejanović je istakao i da je broj crnogorskih državljana na stranim ratištima neznatan. Kazao je i da postoji aktivan dijalog svih segmenata društva, kao i da je oformljen Tim za pomoć i zaštitu.

"Crna Gora je jedina država u regionu koja ima Nacionalnu platformu za borbu protiv nasilnog ekstremizma i radikalizacije koji vode ka terorizmu, a ova mreža će se u kontinuitetu širiti“, kazao je Pejanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.