Marković: NATO će sasvim sigurno potvrditi svoju opredijeljenost Zapadnom Balkanu

Premijer pred početak Samita u Londonu

Marković: NATO će sasvim sigurno potvrditi svoju opredijeljenost Zapadnom Balkanu

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković saopštio je pred početak Samita NATO-a, koji se održava u Londonu, da je sastanak lidera zemalja saveznica dobra prilika za Crnu Goru da potvrdi svoju pripadnost Alijansi koja je od krucijalnog značaja za našu bezbjednost, ali i za bezbjednost regiona u cjelini.

„Danas na Samitu očekujem važne odluke koje će unaprijediti politike samog NATO-a i naravno ojačati njegovu sposobnost da doprinosi globalnom miru i stabilnosti. Sedamdeset godina je Alijanse, vjerujem da će i ovaj datum osnažiti sposobnost Alijanse kao političkog i bezbjednosnog globalnog aktera u budućnosti“ – rekao je predsjednik Marković prilikom dolaska na Samit.

Na pitanje novinara da li će Balkan biti tema o kojoj će biri riječi na sastanku lidera premijer Crne Gore je odgovorio potvrdno.

„Danas će NATO sasvim sigurno potvrditi svoju opredijeljenost Zapadnom Balkanu i politici proširenja kada je u pitanju Zapadni Balkan. Danas je Sjeverna Makedonija prisutna na Samitu“ – rekao je naš premijer.

Duško Marković - dolazak na Samit i izjava

 

Na sastanku učestvuje, pored predsjednika država ili vlada članica NATO-a i generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i predsjednik Vlade Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.