Merkel: Sastanak “četvorke“ u Londonu bio je dobar i koristan
Foto:Tanjug/AP

Merkel: Sastanak “četvorke“ u Londonu bio je dobar i koristan

Emanuel Makron, Angela Merkel i Boris Džonson su imali "koristan" razgovor od oko sat vremena u Londonu sa Redžepom Tajipom Erdoganom, ali "ostaju nejasnoće", rekao je francuski predsjednik.

Sastanak, koji je organizovan prije početka samita NATO-a, bio je "dobar i značajan", ocijenila je njemačka kancelarka Merkel ali je dodala da razgovor može samo da bude "početak dužeg sastanka" pošto je vrijeme bilo za danas ograničeno.

Ona je dodala da će naredni sastanak biti vjerovatno u februaru. 

Makron je naveo da je Erdoganu rečeno da prioritet predstavlja borba protiv džihadista Islamske države i terorizma u regionu.

"Međutim, nismo dobili sva objašnjenja i nejasnoće su ostale", rekao je francuski predsjednik kojeg je Erdogan ranije kritikovao i rekao da je Makron u stanju "moždane smrti".  

Odnosi između Pariza i Ankare su postali zategnuti od oktobra kada je Turska pokrenula vojnu ofanzivu protiv kurdskih boraca na severu Sirije. Ti borci su važni saveznici u borbi protiv džihadista.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.