Uhapšen penzioner: Za 8 dana pozvao 24.000 puta telefonsku kompaniju
Ilustracija

Uhapšen penzioner: Za 8 dana pozvao 24.000 puta telefonsku kompaniju

Policija je uhapsila japanskog penzionera nakon što je 24.000 puta nazvao odeljenje za korisnike najvećeg japanskog telefonskog operatora, žaleći se zaposlenima da kompanija nije ispoštovala sklopljeni ugovor, saopštila je policija.

Tokijska policija navodi da su prošle nedjelje priveli 71-godišnjeg Akitošija Okamota jer je u osam dana uputio stotine besplatnih poziva odjeljenju za korisnike glavnog telefonskog operatera KDDI.

Ali, to bi mogao biti tek vrh ledenog brega jer mediji izvještavaju da je Akitoši upućivao hiljade poziva s javnih govornica izražavajući nezadovoljstvo radom kompanije i pritom vređajući zaposlene.

"Tražio je da mu se osoblje KDDI-ja izvini jer nije ispoštovalo ugovor. Takođe je često prekidao pozive odmah nakon što bi nazvao operatera", rekao je portparol policije.

Uhapšen je zbog sumnje da je "lažno ometao poslovanje" kompanije, kazao je portparol.

Japan se suočava sa sve većim brojem socijalnih problema koji nastaju kao posljedica sve većeg broja osoba trećeg životnog doba.

Policija izvještava i o tomu da stariji vozači često uzrokuju saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, a zaposleni u željezničkom saobraćaju žale se na to da ih stariji putnici nerijetko verbalno i fizički napadaju.

Hina

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.