Andrija Klikovac

"Dinamičan razvoj i dostizanje kvaliteta života zapadnih država cilj politika DPS-a"

Dinamičan razvoj i dostizanje kvaliteta života zapadnih država je cilj politika DPS na državnom, a i na lokalnom nivou, saopštio je Andrija Klikovac, Član Glavnog odbora DPS-a i Odbornik u Skupštini Glavnog grada.

On je istakao da su lokalne uprave, u kojima DPS vrši vlast, kreirale budžete za 2020. godinu shodno potrebama građana.

"Najviše novca biće izdvojeno za kapitalne projekte i lokalne servise sto će učiniti život naših sugrađana kvalitetnijim, kreirati povoljan ambijent za privredne djelatnosti i za realizaciju brojnih inicijativa populacije mladih", naveo je Klikovac.

Rast ustupljenih prihoda, odnosno ukupnih prihoda lokalnih uprava je rezultat novog Zakona o finansiranju lokalnih samouprava kojim je Vlada Crne Gore dodatno osnažila lokalne finansije u svim opštinama i pružila im veći stepen finansijske autonomije.

"Povećana je stopa raspodjele poreza na dohodak fizičkih lica sa 13 na 15 procenata što je  dovelo do povećanja ove vrste prihoda na lokalnom nivou.  Zbog ovih razloga ali i efikasne naplate prihoda, Glavni grad Podgorica je izvršio rebalans budžeta za 2019. godinu i uvećao ga za gotovo 10 miliona eura, dok će opština Herceg Novi, u kojoj opozicija vrši vlast, izvršiti rebalans i umanjiti budžet za 2,2 miliona, uprkos rastu ustupljenih prihoda od strane Vlade Crne Gore. Ovo je jasan primjer da opozicione partije planiraju prihode i razvoj lokalnih zajednica, u skladu sa kratkoročnim političkim potrebama i sa ciljem objavljivanja sponzorisanih populističkih naslova, a ne u skladu sa principima održivog razvoja i potrebama čovjeka u 21. vijeku na kojima se zasnivaju politike Demokratske partije socijalista na lokalnom i državnom nivou", zaključio je Klikovac.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.