Potpise za kandidaturu predali Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro
Foto: Anadolija

Hrvatska

Potpise za kandidaturu predali Kolinda Grabar-Kitarović i Miroslav Škoro

Potencijalna kandidatkinja na izborima za predsjednicu Republike Hrvatske i aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović predala je potpise podrške građana Državnom izbornom povjerenstvo (DIP) u Hrvatskom saboru, a prije nje potpise je predao Miroslav Škoro.

Uz Kolindu Grabar-Kitarović, simbolične kutije s potpisima u DIP donio je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, a u pratnji HDZ-ove kandidatkinje bili su Vladini dužnosnici, saborski zastupnici i visoki stranački dužnosnici.

Kolinda Grabar-Kitarović izvijestila je kako je predala preko 231.000 potpisa te se zahvalila svima koji su dali potpise, bilo da je riječ o članovima HDZ-a, simpatizerima ili građanima, a posebno volonterima koji su skupljali potpise.

2019120323964776850023280

Škoro, foto:AA

Jutros je gotovo 80.000 potpisa građana u DIP predao i Miroslav Škoro.

"Živimo u zemlji u kojoj vlada strah. Pozivam sve da 22. decembra izađu na izbore i da već u prvom krugu razbijemo taj strah i napravimo promjenu. Hrvatska treba tu promjenu i nemamo vremena za drugi krug i nekakve eksperimente. A nakon toga pozivam Vladu, s obzirom na to da da će gospođa Grabar-Kitarović izgubiti ove izbore, da podnese ostavku, da se raspusti Sabor i okrenemo novu stranicu u hrvatskoj demokraciji", kazao je Škoro nakon predaje potpisa.

Prvi je, nakon svega dva dana prikupljanja, potpise predao Zoran Milanović, a potpisne liste predali su i Mislav Kolakušić, Anto Đapić, Dejan Kovač i Nedjeljko Babić.

Očekuje se kako će do kraja dana potpise predati Ivan Pernar, Dario Juričan, koji se preimenovao u Milana Bandića, i Katarina Peović.

Od predsjedničke trke su odustali starleta Ava Karabatić i bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić.

Za kandidaturu za predsjedničke izbore potrebno je prikupiti najmanje 10.000 valjanih potpisa građana, čiju će ispravnost provjeriti DIP, a nakon toga će krenuti službena predizborna kampanja koja će potrajati do dana predizborne tišine uoči izbora, čiji se prvi krug održava 22. decembra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.